Blogs

02-11-2022

Rood

Rood…mijn favoriete kleur!

Maar niet voor iedereen. In mijn praktijk kom ik regelmatig mensen tegen die liever geen rood dragen. Het is te opvallend, te aanwezig of ze zeggen dat de kleur hen niet staat.

Maar zoals Audrey Hepburn al zei: ‘er is een tint rood voor iedere vrouw’. Dus ja, het kan zijn dat de ene kleur rood jou minder mooi staat, maar dat hoeft niet te betekenen dat iedere rode kleur niet mooi is. Het dragen van de juiste kleur zal een groot verschil maken.

Rood kan een opvallende en zichtbare kleur zijn, maar we mogen allemaal gezien worden, toch?


13-07-2022

Non-verbale communicatie

Wie is de betere basisschool juf of de deskundige zakenvrouw?

Dat een eerste indruk belangrijk is, is niets nieuws. Echter wordt 90% van de eerste indruk bepaalt door de buitenkant, niet door de inhoud.

Kleding maakt daar een groot deel van uit, en daar zijn we ons wellicht niet altijd van bewust.

Maar bijvoorbeeld intelligentie, deskundigheid, betrouwbaarheid zijn eigenschappen die toegedicht kunnen worden aan een persoon op basis van zijn of haar kledingkeus. Wie de betere juf is, kan je niet aan haar kleding zien, echter dat oordeel is er wel.

Het is dus van belang te beseffen wat het effect van de kleding is op de omgeving. Op uw klanten, cliënten, werknemers…etc.

In de training “Communiceren met kleding” vergroot ik de bewustwording van kleding op de omgeving.

Meer informatie, of een training boeken voor uw personeel?

Neem contact op via: info@destijlassistente.nl

Of kijk op www.destijlassistente.nl


25-05-2022

Beschermende functie van kleding

Gebruik jij kleding ook wel eens als schild? Ik denk dat we dit vaker doen dan wij ons zelf realiseren.

We passen onze kleding toch vaak aan aan de gelegenheid waar we naar toe gaan, of aan de mensen die je gaat ontmoeten. Kleding kan kracht geven, zelfvertrouwen.

Weten dat je er goed uit ziet, maakt dat je je daar al geen zorgen meer over hoeft te maken en je meer kan richten om alles om je heen.

Kleding communiceert meer dan je vooraf misschien zou verwachten. Zowel in kleur, maar ook in stijl en materiaal!

Bewustwording hiervan maakt dat je meer overwogen keuzes maakt in wat je bij welke situatie aantrekt en zo krachtiger voor de dag kan komen.


19-01-2022

Je op je mooist voelen

Het lijkt misschien maar een klein verschil, maar dat is het niet. Je kan de meest mooie kleding aanhebben, maar je er toch niet prettig in voelen. Of stralen van oor tot oor in, bij wijze van spreken, een jute zak. De combinatie van de “juiste” kleding aan de buitenkant en het gevoel wat dit kan versterken aan de binnenkant maakt dat jij op je mooist bent. Buitenkant en binnenkant kunnen veel effect op elkaar hebben. Heb jij wel eens ervaren dat jouw kleding je hielp in een bepaalde situatie?


09-10-2019

Kurma

‘Bekommer je niet te veel om het uiterlijke – bekommer je liever om je innerlijk. Wie het uiterlijke gebruikt om zijn innerlijk in harmonie te brengen, zal niet ver komen. Gebruik liever het innerlijke om het uiterlijke te veranderen’. -Kurma-

Dit lijkt misschien een vreemde tekst, voor mij om te delen. Voor iemand die met kleding en uiterlijk bezig is…Maar toch zit hier een hele mooie boodschap in. Want hoeveel mensen gebruiken niet hun uiterlijk (kleding, make-up, accessoires) als masker om zich achter te verschuilen? Dragen bepaalde kleding omdat het zo hoort in de groep/in de familie/op het werk? Alleen al het feit dat “we” ons nu massaal hullen in panterprintjes, omdat het in de mode is… Gebruik je dan ook niet je uiterlijk om niet buiten de boot te vallen? Je wilt graag trendy zijn, mee doen met de mode, er bij horen, maar heb je lang genoeg in de spiegel gekeken om te zien of het wel echt bij je past? Want dat is vaak lastig, en soms ook eng. Maar bedenk je eens of de kleur, de print of het model wel echt bij jou past…bij jou als persoon, en dus bij jouw innerlijk! Volg niet klakkeloos de mode, maar volg jezelf. Als je uiterlijk en je innerlijk met elkaar in balans zijn, ben jij je ware IK.


17-07-2019

Footprint

Duurzaamheid en kleding kopen, dat is niet de meest gunstige combinatie. Duurzame kleding is vaak erg prijzig en ook niet zo makkelijk te vinden in de winkels om de hoek. Dus ben je toch snel geneigd wel dat ene goedkope shirtje te kopen, en een week later weer een andere leuke broek.

Mode is snel, iedere week nieuwe collecties, dus ook iedere week nieuwe verleidingen. En nu ga ik echt niet het heilige boontje uithangen hier, ook ik koop mijn kleding niet alleen maar van duurzame merken. Maar ik probeer mij wel bewust te zijn van mijn aankopen, en zo min mogelijk miskopen te doen. Want uitgerekend in deze tijd van SALE is het heel verleidelijk om toch dat jurkje te kopen…want ach, het is zo goed afgeprijsd. En dat het niet helemaal jouw stijl is? Tja.. het is eens iets anders. Maar de kans is groot dat het uiteindelijk toch in de kast blijft hangen. En juist dat is de manier om een steentje bij te dragen aan jouw “green footprint”, jouw manier om duurzaamheid in te zetten. Want juist door deze items niet te kopen, ben je ook duurzaam bezig.

Als wij met z’n allen kritischer worden op onze aankopen, kan “fast fashion” misschien “slow fashion” worden. Doen we minder miskopen en besparen wij onszelf ook nog eens geld! Dus win-win!

Hoe ik hier aan mee wil werken? Door het volgende aan te bieden: Als je een kledingstuk hebt gekocht waar je over twijfelt, neem dan contact met mij op. Samen kijken wij dan waarom je twijfelt, en of het misschien beter is het artikel terug te brengen naar de winkel. *DIT KOST JE HELEMAAL NIKS!

*Alleen een tripje naar mijn praktijk in Zevenaar. En wellicht kan ik je nog wat tips geven, zodat je in de toekomst niet meer zo snel een miskoop zal doen!


10-04-2019

Geel

De kleur geel straalt plezier, zonneschijn, zomer, optimisme en natuurlijk energie uit. Ook is het o.a. de kleur van naar buiten gericht en gemotiveerd zijn. Het naar buiten gericht zijn heeft een positieve invloed op remmingen en het losmaken van geblokkeerde psychische energie. Geel helpt bij het overwinnen van hindernissen, emotionele blokkades en verbetert de persoonlijke ontwikkeling. Mooi toch?

De winkels hangen op dit moment vol met kleding in het geel; broeken, tops, schoenen, tassen…Maar even zoveel variatie er is in items, zoveel variatie is er ook in de gele tinten! Let je daar wel eens op in de winkel? Probeer eens iets langer in de spiegel te kijken, en kijk of deze kleur geel nou wel de juiste is voor jou. Ik zie zoveel dames rond lopen in mooie gele kleding, maar in een tint die hen niet zo mooi staat. Bij de een overstemt de kleur volledig de persoon, bij de ander maakt de kleur dat het lijkt alsof ze erg moe is. Er is altijd een gele kleur te vinden die bij jouw teint past! In ieder seizoenstype (lente-zomer-herfst-winter) komt een gele kleur voor. Wil je testen wat voor jou de beste kleur is? Neem dan items in verschillende tinten mee naar een spiegel en hou ze onder je gezicht. Zie je iets veranderen? Met 1 tint is dit lastig, juist door meerdere tinten met elkaar te vergelijken zal je verschil zien. Vind je dit moeilijk om te zien? Je kan altijd een uitgebreide kleurenanalyse bij mij laten doen. Dan kijken we samen welke kleuren jou in je kracht zetten!


09-04-2017

Van in naar ik (4)

Welk stijltype ben jij? Er zijn ontzettend veel verschillende kledingstijlen. Vaak als je aan een vrouw vraagt wat haar stijl is, is meestal het antwoord “casual”. Maar als je deze stijl nu niet mag noemen? Ik werk met de stijlen: Klassiek (Basic Chique), Sportief, Natuurlijk, Bohemien, Romantisch (Feminin) en Extravagant.

Stel dat je nu maar 2 of 3 stijlen mag kiezen, weet jij dan welke het beste bij jou passen? Ik ben bezig een workshop op te zetten waarin je dit kan ontdekken. Want hoe fijn is het als je weet wat nu eigenlijk je stijl is? Als je gaat winkelen en weer eens twijfelt of een item nou wel of niet bij je zou passen? En hoeveel miskopen hangen er in je kast, omdat het in de winkel zo leuk leek, “eens een keer iets anders”, maar wat, telkens als je het aantrekt, toch niet bij je past als je in de spiegel kijkt?

Door je stijl te onderzoeken en te benoemen, kun je beter vorm geven aan de inhoud van je kledingkast. En kun je een trend volgen in je eigen stijl (“van In naar Ik”). Ik heb hiervan een paar voorbeelden bij de trend rood-blauw-wit, zodat je kan zien dat je een trend passend kan maken aan je eigen stijl!


05-02-2017

Van in naar ik (3)

Welk kleurtype ben jij?

Er bestaan oneindig veel kleuren en het is algemeen bekent dat vrouwen meer kleuren kunnen onderscheiden dan mannen…waar voor mannen bijvoorbeeld rood gewoon rood is, zien vrouwen brandweerrood, tomaatrood, kersenrood, bordeauxrood….Maar waarom staat de ene kleur rood jou nou wel mooi, en de andere kleur totaal niet?

Dat komt door het kleurtype dat je bent, warm of koel. Brandweer- en tomaatrood zijn warme kleuren rood, deze kleuren zijn gemengd met geel. Kersen- en bordeauxrood zijn koele kleuren, deze zijn gemengd met blauw. Probeer dus, als je een kledingstuk koopt, kritisch te kijken naar de kleur. Heeft deze kleur een gele of blauwe ondertoon?

Dit is niet altijd even makkelijk om te zien, dat geef ik toe. In de meeste winkels verkopen ze vaak wel accessoires in goud of zilver. Probeer dan bijvoorbeeld een gouden en zilveren ketting op het kledingstuk te leggen, waar trekt de kleur dan het meest naar toe? Roomwit zal mooi mee kleuren met goud (warm), terwijl spierwit dan meer grijs zal worden. Leg je een zilveren (koel) ketting op een wit shirt, dan zal spierwit mooi mee kleuren, en wordt roomwit veel geler. Dus als je twijfelt over een kleur, kun je dit zo testen. Loop ook altijd even naar het daglicht, dat maakt ook een heel verschil!

Jeansblauw staat iedereen mooi, ongeacht je kleurtype! Dus, om in de trend rood, blauw, wit te blijven: Een warm type kiest: een blauwe jeans met een roomwitte top en een tomaatrood jasje. Een koel type kiest: een blauwe jeans met een spierwitte of grijswitte top en een kersenrood jasje. En zo heb je weer een vertaalslag van “in” naar “ik” gemaakt!


15-01-2017

Van in naar ik (2)

Vorige keer schreef ik dat het belangrijk is trouw te zijn aan jezelf, en niet aan de mode. Maar dat betekent niet dat je niet mag kijken naar wat er “in” is. Want het aanbod wordt bepaald door wat er in de winkels hangt, en in de winkels hangt dat wat momenteel in de mode is. Maar hoe maak je nu de vertaalslag van “in” naar “ik”? Door goed naar jezelf te kijken.. Ik zal een voorbeeld geven: Dit voorjaar/zomer wordt een van de trends: rood/blauw/wit. Als deze kleuren je aanspreken, probeer het dan zo te combineren dat het bij jou past….Ik zal dit de komende tijd met verschillende voorbeelden laten zien.

1) Welk figuurtype ben jij? We hebben allemaal een ander figuur. De een is breder van boven, de ander heeft juist smalle schouders maar brede heupen. Door te werken met bijvoorbeeld contrasten in kleuren en dessins, kun je de sterkte punten in je figuur accentueren en de delen waar je minder blij mee bent, meer verhullen. Wil je meer accent leggen op de bovenkant, draag dan (in dit voorbeeld) een wit shirt met bretonse streep als top, en een effen donker blauwe broek eronder. Wil je het accent meer naar je benen leggen, dan draai je dit om; dus bijvoorbeeld een donkerblauw jasje op een witte broek! Of, als je dat durft, een broek met streepje! Zo zie je dat je door de juiste keuzes te maken “in” en “ik” prima kan combineren!


11-01-2017

Van in naar ik

Trends, mode, wat “in” is….mooie woorden, maar wat zegt het over jou? Omdat half Nederland in een bomberjack loopt, moet jij er ook een? Of kijk je eens goed naar jezelf: vind ik zo’n bomberjack nou echt wel leuk? Past deze eigenlijk wel bij mijn figuur? Natuurlijk willen we er allemaal leuk en hip bij lopen, maar verlies niet jezelf uit het oog, je eigen identiteit! Wees kritisch wanneer je een aankoop doet. Stel jezelf de vraag of het item wel echt bij jou past, versterkt het jouw persoonlijkheid? En past het bij je figuur? Kun je het item combineren met minstens 3 andere stukken in je kast? Door deze vragen aan jezelf te stellen tijdens het winkelen, voorkom je miskopen. Wees trouw aan jezelf, niet aan de mode! Vind je dit nou lastig, bijvoorbeeld omdat je niet goed weet wat jouw stijl is, of wat je figuurtype is, neem dan gerust eens vrijblijvend contact op. Dan kunnen we samen kijken of ik jou hiermee kan helpen.